Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu vodorovná

GDPR

GDPR - Ochrana osobných údajov

Prevádzkovateľ: 

Obec Nitrianske Pravno
Námestie SNP 1/1, 97213 Nitrianske Pravno
Slovenská republika
IČO: 00318337

Zodpovedná osoba:

v zmysle čl. 37 GDPR - Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č.2016/679, resp. §44 Zákona č.18/2018 Z.z. 

BROS Computig s.r.o.
Zádubnie 169, 010 03 Žilina
Slovenská republika
IČO: 36734390
Mirosla Bros, tel.: +421 903 606458
email: brosland@brosland.eu

Prehlásenie o spracovaní osobných údajov

     Obec Nitrianske Pravno (ďalej „Prevádzkovateľ“) zhromažďuje, spracováva a používa osobné údaje v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 z 27. 04. 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a robí všetko potrebné tak, aby zabezpečil súlad s týmito právnymi predpismi.

    Prevádzkovateľ bude spracúvať osobné údaje len na ten účel, na ktorý boli získané. Prevádzkovateľ vyhlasuje, že bude spracúvať osobné údaje len v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje zákonu o ochrane osobných údajov, ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom a ani nebude tieto predpisy obchádzať. Prevádzkovateľ po splnení účelu spracúvania osobných údajov, bez zbytočného odkladu zabezpečí likvidáciu osobných údajov pokiaľ to osobitný zákon nevyžaduje inak.

      Prevádzkovateľ zabezpečí primeranú úroveň ochrany osobných údajov, tiež chráni spracúvané osobné údaje pred ich poškodením, zničením, stratou, zmenou, neoprávneným prístupom a sprístupnením, poskytnutím alebo zverejnením, ako aj pred akýmikoľvek inými neprípustnými spôsobmi spracúvania a za týmto účelom prijal a prijíma primerané bezpečnostné opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov.

      Prevádzkovateľ bude spracúvať osobné údaje v súlade s právami dotknutej osoby. Dotknutá osoba má právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Ak prevádzkovateľ takéto osobné údaje spracúva, dotknutá osoba má právo získať prístup k týmto osobným údajom a informácie o:

  •  účele spracúvania osobných údajov,
  • kategórii spracúvaných osobných údajov,
  • identifikácii príjemcu alebo o kategórii príjemcu, ktorému boli alebo majú byť osobné údaje poskytnuté, najmä o príjemcovi v tretej krajine alebo o medzinárodnej organizácii, ak je to možné,
  • dobe uchovávania osobných údajov; ak to nie je možné, informáciu o kritériách jej určenia,
  • práve požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby, ich vymazanie alebo obmedzenie ich spracúvania, alebo o práve namietať spracúvanie osobných údajov,
  • práve podať návrh na začatie konania podľa,
  • zdroji osobných údajov, ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby,
  • existencii automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania.

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. So zreteľom na účel spracúvania osobných údajov má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov.

 Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu vymazal osobné údaje, ktoré sa jej týkaj, ak:

  •  osobné údaje už nie sú potrebné na účel, na ktorý sa získali alebo inak spracúvali,
  • dotknutá osoba odvolá súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie osobných údajov vykonáva, a neexistuje iný právny základ pre spracúvanie osobných údajov,
  • dotknutá osoba namieta spracúvanie osobných údajov a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie osobných údajov
  • osobné údaje sa spracúvajú nezákonne.

 Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie osobných údajov, ak:

  • dotknutá osoba namieta správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho prevádzkovateľovi overiť správnosť osobných údajov,
  • spracúvanie osobných údajov je nezákonné a dotknutá osoba namieta vymazanie osobných údajov a žiada namiesto toho obmedzenie ich použitia,
  • prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účel spracúvania osobných údajov, ale
  • potrebuje ich dotknutá osoba na uplatnenie právneho nároku, alebo
  • dotknutá osoba namieta spracúvanie osobných údajov.

 Dotknutá osoba má právo získať osobné údaje, ktoré sa jej týkajú a ktoré poskytla prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto osobné údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi, ak je to technicky možné. Právo na prenosnosť sa nevzťahuje na spracúvanie osobných údajov nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi.

 Dotknutá osoba má právo namietať spracúvanie jej osobných údajov z dôvodu týkajúceho sa jej konkrétnej situácie vykonávané v rámci oprávneného záujmu prevádzkovateľa, vrátane profilovania založeného na týchto ustanoveniach. Prevádzkovateľ nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, ak nepreukáže nevyhnutné oprávnené záujmy na spracúvanie osobných údajov, ktoré prevažujú nad právami alebo záujmami dotknutej osoby, alebo dôvody na uplatnenie právneho nároku.

 Dotknutá osoba má právo namietať spracúvanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, na účel priameho marketingu vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta spracúvanie osobných údajov na účel priameho marketingu, prevádzkovateľ ďalej osobné údaje na účel priameho marketingu nesmie spracúvať.

 Dotknutá osoba má právo na to, aby sa na ňu nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní osobných údajov vrátane profilovania a ktoré má právne účinky, ktoré sa jej týkajú alebo ju obdobne významne ovplyvňujú pokiaľ sa to netýka osobných údajov  nevyhnutných na uzavretie zmluvy alebo plnenie zmluvy medzi dotknutou osobou a prevádzkovateľom.

 Dotknutá osoba má právo podať podnet na šetrenie v zmysle §100 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov pokiaľ má podozrenie, že s jej osobnými údajmi je nakladané nezákonným spôsobom alebo ak spracovaním jej osobných údajov alebo porušením bezpečnosti spracovania došlo k porušeniu jej práv.

 Prevádzkovateľ alebo sprostredkovateľ môže za podmienok ustanovených osobitným predpisom alebo medzinárodnou zmluvou, ktorou je Slovenská republika viazaná, obmedziť rozsah povinností a práv ak je také obmedzenie ustanovené s cieľom zaistiť:

  • bezpečnosť Slovenskej republiky,
  • obranu Slovenskej republiky,
  • verejný poriadok,
  • plnenie úloh na účely trestného konania,
  • iné dôležité ciele všeobecného verejného záujmu Európskej únie alebo Slovenskej republiky, najmä predmet dôležitého hospodárskeho záujmu alebo dôležitého finančného záujmu Európskej únie alebo Slovenskej republiky vrátane peňažných, rozpočtových a daňových záležitostí, verejného zdravia alebo sociálneho zabezpečenia,
  • ochranu nezávislosti súdnictva a súdnych konaní,
  • predchádzanie porušeniu etiky v regulovaných povolaniach alebo regulovaných odborných činnostiach,
  • monitorovaciu funkciu, kontrolnú funkciu alebo regulačnú funkciu spojenú s výkonom verejnej moci,
  • ochranu práv dotknutej osoby alebo iných osôb,
  • uplatnenie právneho nároku,
  • hospodársku mobilizáciu.

Dotknutá osoba má právo obhajovať svoje práva prostredníctvom zodpovednej osoby alebo podaním podnetu na šetrenie, sťažnosti, dozornému orgánu, na Slovensku Úradu na ochranu osobných údajov v zmysle §100 zákona č. 18/2018 Z. z.

 

www.nitrianskepravno.sk

Spoločnosť WEBY GROUP zabezpečuje uloženie dát podľa bezpečnostného projektu.

Údaje návštevníkov webu sú zaznamenávané v týchto prípadoch:

  • Registrácia úžívateľov za účelom odoberania infomailov Email hlásnik, odosielaných zo systému WEBY PORTÁL správcom portálu
  • Registrácia užívateľov za účelom odoberania SMS správ - SMS hlásnik
  • Registrácia užívateľov za účelom prispievania do registrovaných diskusií

Email hlásnik

Pre odber infomailov sú povinné 2 údaje (pokiaľ ich inak nestanový sám správca webového sídla, čiže obec alebo mesto):

  1. užívateľské meno (nemusí byť totožné so skutočným menom registrujúceho sa)
  2. heslo

Vyplnenie týchto údajov je v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov.
V prípade, že registrujúci sa vyplní aj ďalšie údaje o svojej osobe, vypĺňa tieto údaje dobrovoľne a tým zároveň prejavuje súhlas s uložením týchto údajov na serveri.

SMS hlásnik

Pre odber sms informácií sa vypĺňajú nasledovné informácie:

  • Meno
  • Priezvisko
  • Telefónne číslo
  • Heslo
  • Potvrdenie hesla

Tieto povinné položky je potrebné vyplniť pre správne overenie SMS informácií a užívateľ tieto údaje vypĺňa dobrovoľne a bez nátlaku. Údaje slúžia len na účely SMS hlásnika, nie sú poskytované tretím stranám a nie je možné s nimi inak manipulovať. Spoločnosť WEBY GROUP má v rámci bezpečnosti a ochrany osobných dát vypracovaný a schválený bezpečnostný projekt na uskladnenie dát na svojích serveroch, čím je zabezpečená ich ochrana.

Prehliadanie webstránky

Pre efektívnu prácu s webovou stránkou, použiteľnosť aplikácií, formulárov, pre výkonné potreby webového sídla sa zazmamenávajú:

  1.  IP (Internet Protocol) adresy registrovaných užívateľov, pokiaľ majú pridelenú IP adresu
  2. dátum a čas, kedy sa zaregistrovaný užívateľ prihlásil cez webové rozhranie

Zásady používania súborov cookie

Čo sú cookie súbory

Cookie je krátky textový súbor, ktorý sa ukladá do internetového prehliadača z navštívených webových stránok. Umožňuje zapamätať si informácie o vašej návšteve. Nasledujúca návšteva stránok tak môže prebehnúť ľahšie a efektívnejšie..
Definícia Cookie vo Wikipédií
 

Na našich stránkach používame súbory cookie, aby sme skvalitnili naše služby.
Pozeraním našich stránok súhlasíte s používaním týchto súborov.
Súbory cookie môžete používať alebo zmazať podľa uváženia nastavením svojho internetového prehladača. Podrobnejší návod je uvedený nižšie.

Ako používame súbory cookie

Súbory cookie, ktoré používame na našich stránkach sú „krátkodobé“ (po vypnutí prehliadača sa automaticky vymažú) a „dlhodobé“ (ostávajú uložené v prehliadači aj po vypnutí počítača.) Dlhodobé obsahujú nastavenia používateľa. Slúžia na zvýšenie jeho komfortu pri využívaní našich služieb, prípadne na štatistické alebo reklamné účely.


Ako odmietnete používanie súborov cookie

Odmietnutie používania súborov cookie je možné nastaviť vo Vašom internetovom prehliadači. Podľa toho, aký prehliadač používate, pozrite si spôsob nastavenia ukladania súborov cookies:

     - Pre prehliadač Chrome
     - Pre prehliadač Firefox
     - Pre Internet Explorer
     - Pre Android

Účinný nástroj pre správu súborov cookie nájdete aj na http://www.youronlinechoices.com/sk/


 


Predpoveď počasia

dnes je: 19.9.2019

meniny má: Konštantín

podrobný kalendár

Za obsah zodpovedá
Obec Nitrianske Pravno

webygroup
ÚvodÚvodná stránka